Hej, jag heter Ellinor

När jag var liten älskade jag att läsa böcker. Jag läste bok efter bok. Slukade berättelse efter berättelse. Jag har alltid varit genuint intresserad utav människor och deras historier. Nyfiken är väl det minsta du kan kalla mig. Kanske var det därför jag alltid älskade historielektionerna i skolan och tyckte om när mamma tog med mig och min lillebror till Livrustkammaren. Jag älskade det, medan min lillebror hatade det.

Böcker är fortfarande min stora passion, och jag tycker inte att det finns något bättre än att helt bli uppslukad av en bra bok. Jag tror att det är därför jag tycker om att fotografera så mycket, att i bild få berätta en historia.

Jag kan inte peka på exakt det ögonblicket då jag bestämde mig för att bli fotograf. Det är snarare en kärlekshistoria vävd av många små ögonblick; den första gången jag släpade med mig kameran till stallet för att fota hästarna, sommardagarna som flöt bort på bryggor, mina år i Australien och på Irland samt alla fantastiska bröllop och familjefotograferingar jag har fått äran att föreviga.

Under dessa år har jag blivit kär i själva konsten att berätta – att fånga ett ögonblick och göra det tidlöst.